“Als ik ergens mee bezig ben dan zoek ik altijd naar potentie en kansen”.

Joost Kohlmann, eigenaar van BeJeKa, combineert het (technisch) inzicht met didactische ervaring.

Hij is van oorsprong werktuigbouwkundige, afstudeerrichting machineontwerper en hierdoor vertrouwd met het zoeken naar pragmatische oplossingen. Met zijn bedrijf werkt hij dan ook graag voor bedrijven in alle denkbare sectoren: techniek, bouw & Infra, maritiem, ICT & software, zorg & hulpverlening, hij doet het allemaal.

Daarnaast heeft hij een onderwijskundige achtergrond, hij voltooide de lerarenopleiding met een 2e graad didactische aantekening als resultaat. Zo'n 3 jaar stond hij voor de klas in het MBO.

In 2007 is Joost als zelfstandig ondernemer aan de slag gegaan om zich op deze manier met maximale flexibiliteit en diversiteit in te kunnen zetten voor verschillende opdrachtgevers. Hij heeft inmiddels aan vele uiteenlopende en prachtige projecten mogen werken.

Het werken als autocad tekenaar/ontwerper en het ontwikkelen en organiseren van avontuurlijke motorreizen door Azië liet zich prima combineren. Tussen de reizen door heeft hij een duikopleiding gedaan en zo kon hij als duikinstructeur de overgebleven gaten tussen de motorreizen en ontwerpopdrachten verder vullen. Uit onderzoek van het blad Duiken, het grootste duikmagazine van Nederland, bleek dat 70% van de motorrijders óók duikt. Dus is Joost heeft voor deze doelgroep motor-duikreizen ontwikkeld en in de markt gezet. Want “Als ik ergens mee bezig ben dan zoek ik altijd naar potentie en kansen”.

De rugzak, enduro-motor en duikuitrusting heeft Joost in 2012 aan de wilgen gehangen, die komen alleen nog in de vakantieperioden van zolder. Het avontuur zoekt hij nu in zijn huidige werk, waar hij bezig is creatieve ideeën en oplossingen te bedenken in trainingsland.

Joost is een bruggenbouwer met een creatieve mindset, betrokken en loyaal. Hij biedt op alle vlakken van het traject de gewenste ondersteuning en begeleiding.

Hij drinkt zijn koffie zwart, extra sterk.